Aho, Aho! Huo Oh-MicrON!!!!

(mai, mai! să spun: Alo! Alo!)

să revin:

S-a pornit acum doi ani
O mare afacere…

Ce a ieșit din ea?
Cam prea multă jale

Și multe lucruri date peste cap. Unele chiar pierdute pentru totdeauna. Vieți, destine, traiectorii, planuri și numitorul lor comun, oamenii. Și încă nu se întrevede vestita Luminiță de la capătul tunelului. Dacă ne ghidăm noi, românii, după această noțiune abstractă de Luminiță de la capătul tunelului, știm deja că e precum linia orizontului: mereu acolo! dar intangibilă! Află cu ocazia asta și alții cum e cu tranzițiile perpetue… spre ceva oricum incert!

Parte a afacerii a fost și ar mai putea fi inclusiv anularea multor lucruri. Unele cu importanță cel puțin pentru noi, pentru comunitatea noastră, a Tudorenilor, precum adunarea de pe toloacă în 31 ale lunii decembrie spre a îi da drumul în istorie unui an și a-l primi cu brațele deschise, speranțe și temeri pe Anul cel nou. Așa că 2021 a venit pe lume fără alaiurile atât de familiare fiecărui Tudorean, oriunde s-ar afla acesta pe planeta asta dodoloață.

Dacă a venit așa, a fost… ciudat, cumva în linia ciudățeniei aduse pe lume de Douăzeci_Douăzeci! Pleacă totuși cu alai spre a nu fi neapărat pomenit, mai cu seamă că reclama doar există! nu e nici bună, nici rea! Poate că din pleiada filantropilor tocmai numerotarea de tip Windows (Microsoft BiLgHeiț Windows!!!) să fie cea ce se potrivește și anilor acestora: 8=2019 / 8.1=20_20 / 9=2021 – inexistent / 10=ce va să fie / groaza începe a se contura doar când te gândești la ciudățenia actuală, Windows 11=ce va mai fi după setul lui 10 și al aromelor sale….

Așadar, astăzi 31 decembrie al anului de grație 20_20+1, toate drumurile au dus la toloaca Tudorei. Și, fie și doar fugitiv (dureros de fugitiv), pe la Mama și Tata !!!

Acolo lumea de pe lume, greu de spus dacă mai multă / mai puțină ca alt-dată și cu destulă precauție, rezultat vizibil al perioadei pLandemice trăită din plin și de Tudoreni, prea din plin, prea a la `962 și cu prea multe pierderi. Însă spectacolul lumii a mers și de această dată, impecabil, înainte! Și, ce e mai important, viitorul pare a arăta bine pentru că tinerele vlăstare sunt frumos-vizibile alături de cei căliți inclusiv de lipsa manifestărilor de anul trecut.

Capturile de timp/spațiu/culoare vor fi fiind mai sărăcuțe în acest an dar măcar fac nod peste timp între firele tradiției și speranța mea este ca data viitoare să mă descurc mai bine cu toate echipamentele. Vremea a fost perfectă pentru trecerea dintre ani, garnisită în valea Siretului cu promoroacă, a fost chiar și ceva soare peste zăpezi și ploaia, chiar sâcâitoare și dușman al zburătoarei mele, este un semn de belșug!

Pentru că vitregiile continuă, finalul (devreme) al aventurii de astăzi a fost drumul spre Iași și aventura tradițiilor a fost punctată de cetele de la Ruginoasa, variantele civilizate – de șosea și de una ceată de urși plimbăreață prin Dulcele Târg.

Din toate câte ceva se lasă aici spre a sta mărturie, mai cu seamă mie, despre vremuri care cândva (și cumva ciudat) vor fi regretate că s-au dus, așa cum se duc toate.

va fi disponibil si HD / 4k

La Mulți Ani! cu sănătate tuturor și fiecăruia, că pentru restul își va găsi omul rostul său!
Opriți plugul măi flăcăi !
UAG sau UAA sau UGA, cum ar veni, în afacerile pLandemice!