Dulcele

Târg al Ieșilor este un magnet prin istoria sa, făurită în timp de oameni vrednici dar și pentru modernitatea sa, la această margine de lumi.

O plimbare friguroasă la ceas de seară ninsă între sărbători clasice și moderne arată și părțile frumoase ale urbei numită în mod curent acasă.

Copoul cu a sa Universitate (un alt acasă, de zi cu zi, poate mai mult decât aș vrea eu!) și cu luminile statice sau mereu dinamic-neadormite sunt un bun punct de pornire într-o aventură urbană. Aceleași lumini te vor conduce spre parcurile și statuile ninse apoi, încet-încet, te vei scurge pe străzi nocturn-liniștite până în zona centrală unde este tot miezul lumina(N)t!

Teatrul și Catedrala Mitropolitană în cruce cu bulevardul luminilor și ale sale mai vechi bijuterii arhitecturale sunt celelalte repere care să te îmbie la ceva ore de zgribulit vesel atunci când am primit și ceea ce lipsea de ani buni, zăpada de Crăciun! A fost o experiență fabuloasă, mai cu seamă că a fost animată de prezența semenilor fericiți că au ce să admire.

Și chiar au!