Complet

Rozul acela visat al crinilor de pădure fiind, pentru moment, înghețat în forma prozaică a bobocilor eterni și existând indicii că pe potecile Raiului s-ar fi așternut deja rozul montan al bujorilor de munte am ticluit o zi întreagă cum să-mi iau revanșa la capitolul călătorie. Și ideea a devenit floare și sămânță încolțită mult mai iute decât la aceiași crini ai pădurii.

Ora când doar cocoșii și cețurile domnesc a fost de bun augur pentru noi, trio-ul călătorilor de cursă lungă. Doi pasionați călărind un bidiviu iscusit cu haine-albastre și inimă mare. Atât de inimos încât ne-a aruncat în înălțimile Rodnei cu eficiență să ne putem bucura de pașii negrăbiți în compania tuturor frumuseților florale. Toate! Și toate la pas domol cu lumini și cu umbre meșteșugit aruncate de Soarele cel jucăuș cu propriile creații, fie ei nori, oameni sau orice altceva are prin ograda sa.

Și cu zăpadă, puțină și iute mișcătoare spre văi, dar multă și accesibilă mie fără eforturi susținute. Accesibilă și doritorilor de joacă cu schiurile! Mie mi-a ajuns doar partea clasică: om de zăpadă (cis-white-male) și bulgărele spart (cu bucățelele-i intrate-n sân).

Apoi ni s-a oferit: bujorul de munte cu cele mai harnice tufe (acelea deja înflorite). Să ne fie de bine un sezon visat a fi spornic și spectaculos! Lista fiind completă și drumul lung și de astă dată înghesuit de toate speciile șușălilor noastre am luat-o la roată spre destinația intermediară ca aceea finală pentru mine să fie tangibilă. Și a fost chiar bine și ușor cât să nu fie rău și greu.

Dar ideea (completă și veche de câțiva ani deja) nu mi-a dat pace astă dată și am testat-o cu succes. Bucovineni darnici ne-au ușurat munca și am urcat motorizat atât cât să fie frumos și ușurel de căutat ultima zvâcnire a papucilor de domnițe. Și i-am reperat și pe aceștia, încă netreziți de-a binelea.

Restul? Eiii… restul sunt taclale la un pahar cu apă prin cel mediu virtual, că prin realitățile imediate apa este adevărata comoară! alături de aceste taclale se făuresc Amintiri! care să dureze cât vom dura și noi, fiecare din noi! și dincolo de noi!

Un gând despre “Complet

Lasă un comentariu