Fotomodel într-un basm colorat

După ce o nouă zi de muncă și-a dat obștescul sfârșit, nefiresc de devreme astă dată, după ce lupta cu monstrul ce a devenit statul (chiar și acela paralel) a mai marcat un pas, a fost cazul de un pic de relaxare sufletească. Și aceea a putut veni numai după alergătura de Copou, după hârțoage și formulare virtuale/pe hârtie. Măcar a inclus o primă utilizare a cardului de comunitate academică a CUI-ului. Chiar plăcut impresionat(i) de această primă trecere.

Apoi Grădina Botanică sau acel loc mereu intrigant, mereu bun pentru relaxarea sufletească, vizuală și mentală. Chiar dacă pentru mine e și locul de căutat unghiuri și compoziții noi, numai bune de pus în acel jurnal digital al blogului. Pentru acel viszat „mai târziu”.

Acolo spectacolul rozelor abia prinde viteză. Și ele vor eclipsa pentru un timp toate celelalte vibrante vietăți ale Grădinii.

Dar astăzi am avut, iarăși, model. Model cam stângaci și cam rigid în a respecta indicațiile fotografului, dar model, cu personalitate. Și cum sticlele folosite sunt din acelea „de pe timpul nostru” modelul s-a potrivit perfect în peisajul (familiar, de altfel) Grădinii. Și până la urmă chiar și pleiada de pozNe este „ca de pe revistă!”

Orele petrecute s-au derulat atât de rapid încât concluzia modelului a fost că poți petrece o zi întreagă prin Grădină și nici nu îți vei da seama. Cred și eu că numai Rozariul și, la apogeu, îți poate mânca toți acumulatorii și câteva carduri generoase. Apoi Grădina este vastă și intrigantă peste tot. Mai sunt și astăzi, 32 de ani de la descălecarea studențească în Dulcele Târg, colțuri încă necălcate și asta este o „performanță”. Mai sper să prind totul. Și asta ia timp. Și efort. Dar eu sper.

La final și pozarul din mine, dar și modelul am fost mulțumiți și bucuroși că am ales această cale de a „schimba aerul” pentru că de laboratoare și de hârtii, toate combinate cu ore și „repetitio est mater studiorum” precum și cu proteste justificate (adresate unora puși să facă doar temenele în fața s_ЛaBei globaliste) suntem sătui.

De astă dată până și capturile au curs firesc și par chiar a fi la adăpost! atât cât poate fi adăpostit ceva digital !!!