Actul 3: File (excursie la mare 23)

De fiecare dată când te joci cu focul arsura apare. Instantaneu sau cu întârziere. Dar apare și suferința fizică, mai cu seamă, își face simțită prezența.

Cum noi ne-am lăsat ademeniți de promisiunea dimineții anterioare la mal de mare sau la margine de piscină ne-am primit-o pe săturate DAR nu cât să ne pună probleme serioase, altele decât cele de a abandona ideea mersului la plajă. Ce altceva poți face când panglica de asfalt este deja cunoscută sau este acel loc de tocat nervi și bani în jocul de-a bară la bară? să te odihnești! și asta e un lucru bun deși pentru asta poți sta bine-merci acasă. Pentru că locurile magice ale Dobrogei, dincolo de panglica de asfalt, nu pot fi accesate decât cu utilaje specializate dar care nu au făcut deplasarea cu noi.

Bună și odihna, bun și bălăcitul suplimentar la piscină, măcar! însă a fi departe de casă impune și a umbla, măcar de dragul marcatului de momente.

Cum același Soare și efectele energiei sale risipite prea generos prin spațiu duc, oarecum paradoxal, tocmai la răcirea apei și așa agitate nevoie mare, nici măcar demonstrativ plaja de după-amiază nu a mai fost de pus în discuție. Nu s-a putut și gata! Nu mai mult decât ca moment marcat. Șocant a fost să vezi linia țărmului golită și nimeni în apă în plin sezon estival.

Nici măcar VAMA nu a fost incitantă. Poate și pentru că un maaare nor ca o navă-mamă și-a făcut simțită prezența și lumea a cam dispărut precum potârnichile, ceea ce și noi am făcut. Cât despre locații cunoscute … nu e cazul să ne mai facem speranțe că ele există de la un an la altul. Nu la noi!  

Dar ne-am lăsat pradă panourilor publicitare și, de dragul unei bucăți de panglică asfaltată necălcată, am îndrăznit la o locație chic. Unde mai degrabă căutam niște file-uri cu bytes decât primeam file-ul NEscris prin cel meniu dorit sofisticat. Măcar prețurile (în ciuda avertismentelor de toate felurile!) au fost de bun simț pentru locația de deasupra unei bălți cu lebede, locație grozavă dacă și servirea ar fi fost pe măsură. O experiență din care trebuie să înveți câte ceva.

Un gând despre “Actul 3: File (excursie la mare 23)

Comentariile sunt închise.