Spoiler alert!

Pentru nevorbitorii de limbă a lui Shakespeare: Alertă ce conține dezvăluiri! înainte de vreme sau tocmai de aceea, incitante.

Sau…

Crizanteme! extremă frumusețe! (un al doilea titlu)

Sau….

Indiferent cum ar fi spus festivalul culorilor din Grădina Botanică Ieșeană a ajuns la etapa de apogeu tomnatic ceea ce înseamnă că munca de peste an și lupta cu vicisitudinile vremii și vremurilor au acum o finalitate în forme și culori bănuite și, mai cu seamă, nebănuite!

Spun asta si pentru că, până la urmă, cineva poate spune: ce tot atâta caz de flori? sunt aceleași! DOAR CĂ deși speciile sunt aceleași, soiurile evoluează și combinarea acelorași culori duce la rezultate spectaculos/radical diferite. Educarea privitorului duce și la ascuțirea deprinderilor celui ce dorește să scoată la lumină munca sa (de peste an și de mai mulți ani!!!)

Dacă toate condițiile par a fi îndeplinite în acest an, mai rămâne necunoscuta vremurilor care a adus cu sine aplicarea unor restricții ce sunt în vigoare, din punct vedere (NE)legal. De urmărit pentru anunțuri de ultim moment site-ul oficial al Grădinii Botanice: https://botanica.uaic.ro/

Am fost astăzi beneficiarul unui WildCard în contextul Sesiunii Științifice a Facultății de Biologie ca manifestare a Zilelor Universității. Mi-a permis să fiu privilegiat și asta în dublu sens, pe lângă privilegiul de a vedea in avanpremieră splendoarea expozițională am avut un al doilea privilegiu, explicațiile autorilor și ale domnului Director.

Încurajez pe toți cei care vor putea să viziteze, în contextul permis, această expoziție, aniversară, ea însăși în context aniversar chiar al Grădinii. Și încurajez mereu astfel de vizite pentru că ele îți permit, ca ființă umană normală, să îți bucuri spiritul pe lângă bucuria ochilor. Și recomand și pentru că munca nevăzută de peste an trebuie răsplătită fie și prin aprecierea ei chiar nemanifestă.

Pentru că eu am avut privilegiul de a vedea, înainte de deschiderea oficiala de mâine (sâmbătă 30 octombrie, de la orele 11), vă voi invita să (RE)vedeți prin ochii mei, ca o fereastră în viitor, ceea ce veți putea vedea cu ochii dumneavoastră dacă veți binevoi a urca Dealul Copoului către Grădina Botanică:

Un gând despre “Spoiler alert!

  1. Elena Rada Misaila

    Ai devenit în timp, un artist care surprinzi frumusețile din natura înconjurătoare.
    An de an, Gradina Botanică ne bucura privirea cu specii noi, crescute cu migală de mâinile dibace, dar și cu aranjamente florale încântătoare.
    Iti mulțumim pentru imaginile postate, dar nu-i uităm pe colegii din „Botanică”, care au lucrat cu multă trudă și migală pentru a oferi vizitatorilor imagini de neuitat.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.