Tinereți

Oamenii sunt conștienți de mersul ireversibil al firii viului. Și tocmai de dorul a ceea ce rămâne în urmă caută să (se) amăgească tocmai mentalul, fie al sinelui, fie al celor din jur și ei aflați în aceeași competiție internă cu exact aceleași condiții și, finalmente, cu același rezultat.

Așadar considerăm că trecem prin diverse tinereți… aceea biologică (ea însăși vag definită), apoi tinerețea locului de muncă (astăzi fluiditățile de tot felul fac posibilă, chiar necesară, repetarea tinereții locului de muncă!), apoi tinerețea prin ochii urmașilor, tinerețea pensiei (care-o mai apuca așa ceva după ce se va reglementa progresist domeniul!) și… de ce nu? tinerețe în fiecare nou an prins în lumea asta.

Opt decade prin vremurile mereu tulburi ale umanității înseamnă o bună bucată de drum.

Pentru TATA aceasta este borna zilei de astăzi, interesantă ironie a Sfântului Ilie pentru un Vasile, precum TATA. Și o nouă tinerețe, cea a celei de a noua decade.

Ce a însemnat acest drum? Efort susținut și dedicare către orice a făcut dar mai cu seamă pasiune. Și din acestea (și) ARTĂ a rezultat. Consumul din spate NU este contorizat niciodată.

Norocul este că are un sprijin necondiționat în MAMA. Efortul MAMEI, de multe ori supraomenesc, îl vedem doar noi, cei ai casei. Ceilalți îl pot doar intui. Mama face și drege și luptă cu toate obstacolele spre a lăsa TATEI o cale deschisă către creație. Astfel creația este a lor. Indiferent de cine este semnatar.

La ceas aniversar le urez, în egală măsură, să fie atât de sănătoși cât să le fie bine. Și ani cât mai mulți alături de noi!

Mamă și Tată: La Mulți Ani!

Mulțumim Divinității pentru că ne-a îngăduit să ajungem a ne bucura de un astfel de moment. Mulțumim și fiecăruia care, preț de o secundă, s-a gândit la omul Vasile Ungureanu și cele 80 de veri ale sale. Mulțumim celor care au fost alături de noi la acest moment aniversar. Tuturor oamenilor le urăm să fie sănătoși și să se bucure de viață. La Mulți Ani!

5 gânduri despre “Tinereți

  1. Cucu Ionel

    Super! La Multi Ani!! Eugen, suntem fericiti ca inca ii mai avem alaturi de noi … apoi vom fi tristi, cand nu-ti mai vine sa te intorci acasa, cand nu mai ai pe cine vedea sau cu cine vorbi …

    Apreciat de 1 persoană

  2. Vergil Pintilie zis Saddam.

    SUPERB !
    Comentariile sunt prea mici.
    La Mulți Ani cu Sănătate !
    Domnului,
    Profesor Vasile Ungureanu.
    Sănătate ! Multă sănătate și La Mulți Ani celor ai casei precum și invitaților !

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.