Ape tomnatice

Intensitatea zilei de ieri a pălit în noapte și înfrigurarea gândurilor despre cum va fi fiind dimineața și ale sale dezvăluiri spre retină (și senzor), astea tocmai pentru că nesătulul din mine visează mereu la mai mult, mereu la mai spectaculos vizual și în cele ce privesc călătoriile.

Somnul a fost o binecuvântată relaxare chiar dacă gradele de libertate rămase disponibile mișcărilor necesare liniștirii musculaturii au fost serios limitate de sacul de dormit. Despre acest nou accesoriu trebuie să admit că deși inițial considerat o altă adiție ce nu va fi folosită pentru că eu NU! s-a dovedit vital și binevenit. Mulțumesc donatorului!!! Însă odihna a fost nu binevenită ci fabulos-vitală.

Și ceasul dimineții a venit cu oraru-i binecunoscut în materie de punctualitate solară precum acel deja devenit miticul Soare al Miezului Nopții. Și chiar dacă vremea-i variabilă de astă dată variabilitatea a fost cu plusuri în materia aceea de mai spectaculos, mai mult… mai pentru gusturile și dorințele mele.

Un răsărit perfect vizual:

Completat de o zi în care norii au făcut doar antrenament pentru manifestări serios tomnatic de iarnă și acele antrenamente nu ne-au acoperit pe noi ci ne-au lăsat văile cu lapte și crestele cu nuanțe căutate mai degrabă în frunzele sortite metamorfozării. Și, peste toate, deși expresie a antropizării nu neapărat fericite (dac-o fi pe undeva așa ceva!) culorile acelea s-au regăsit în apele analizate cu finețe și patos de către ai noștri studenți. Și tot antropizarea aceea e responsabilă de muntele măcinat pe care toată lumea se străduie să-l facă să stea și să se înverzească (nu merge cu forța și nici cu biruri și restricții așa cum merge pentru turme înverzirea ce lasă tocmai răni din acestea pe tegumentul Terrei).

Coborârea a fost floare la ureche precum și activitățile didactice în teren ajungându-se la dificultăți doar pe segmentul arhicunoscut de Moțca spre Iași și… ghici? tot slava e vinovată! pentru ei neaplicându-se restricțiile suportate de noi, plătitorii taxelor în astă țară! Fraieri suntem? SUNTEM!

Din toate au ieșit mii de instantanee greu selectabile… că-s toate faine. Au trecut de filtre cele ce vin mai jos:

Pentru memoria posterității o panoramă de la firul rocilor cu ce am putut face noi:

2 gânduri despre “Ape tomnatice

Comentariile sunt închise.